Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

 

Kunfehértó község  közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve június 1. – szeptember 30. között eb összeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az Önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Adatlap igénylése: 

Az adatlap személyesen átvehető a Kunfehértói Polgármesteri Hivatal (6413 Kunfehértó, Szabadság tér 8.) szám alatti épület portáján, vagy letölthető Ebösszeírás-2017.pdfEbösszeírás-2017.docx , illetve betölthető a község honlapjáról is.

A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás személyesen a Polgármesteri Hivatalban, vagy telefonon (77/502-101) kérhető.
Az ebek bejelentése 2017. szeptember 30-ig az alábbi módok egyikeként teljesíthető:

  • postai úton a kitöltött és aláírt adatlapokat a Kunfehértói Polgármesteri Hivatal részére megküldve (6413 Kunfehértó, Szabadság tér 8.),
  • személyesen, a Kunfehértói Polgármesteri Hivatalban leadva,
  • e-mailben aláírva, majd beszkennelve a igazgatas@gmail.com címre beküldve.
  • honlapon keresztül történő kitöltés és beküldés is lehetséges.

Felhívjuk egyúttal az Ebtulajdonosok figyelmét, hogy:

  • január 1-jétől a 41/2010. (II.26.) Korm.rendelet 17/b § (10) bekezdése értelmében négy hónaposnál idősebb ebek csak mikrochippel (traszponderrel) megjelölve tarthatók. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó 45.000 Ft pénzbírsággal sújtható. Ezért kérjük, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírás adatlap kitöltése előtt azt pótolja!
  • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az Ebtulajdonosok az eb összeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

FELHÍVOM A TISZTELT EBTARTÓK FIGYELMÉT, HOGY AZ ADATSZOLGÁLTATÁS ELMULASZTÁSÁNAK JOGKÖVETKEZMÉNYE – AZ ÁLLATVÉDELMI BÍRSÁGRÓL SZÓLÓ 244/1998. (XII. 31.) KORM. RENDELETBEN FOGLALTAK ALAPJÁN – 30.000 FT PÉNZBÍRSÁG.

Kunfehértó, 2017. május 3.

2 Responses to Tisztelt Ebtartók!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás