Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Kunfehértó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete újabb pá­lyázatot nyújt be

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Prog­ramok Irányító Hatósága kezelésében álló TOP-3.2.1-16 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” felhívásra pályázik az Önkormányzat a Mosolyvár Óvoda, illetve a Művelődési Ház energetikai korszerűsítésé­re. A pályázat keretében megvalósítandó projekt bruttó összköltsége nem haladhatja meg a 100.000.000 Ft-ot. A testület felhatalmazta a polgármes­tert a pályázattal kapcsolatos előkészítő munkák megtételére, dokumen­tumok elkészíttetésére, aláírására, a pályázat benyújtására, a szükséges nyilatkozatok megtételére. Ezen kívül a képviselők a pályázathoz kapcso­lódó projekt előkészítési feladatok ellátására (a felmérési tervek készítése, energetikai számítások, előzetes tanulmányok, engedélyezési dokumentu­mok elkészítése) bruttó 2 millió Ft összeget biztosítottak a 2017. évi költ­ségvetés terhére.

Továbbra is folyamatos lesz a fogorvosi ellátás Kunfehértón

A Képviselő-testület 2017. szeptember 1. napjától feladat-ellátási szer­ződést kíván kötni Békássy-Dent Kft-vel (az ellátásért felelős: Dr. Békássy Bálinttal) határozatlan időre a vegyes fogorvosi körzet feladatainak ellátá­sára vonatkozóan tartós helyettesítés keretében. A testület felhatalmazta a polgármestert a Feladat-ellátási szerződés aláírására, illetve a szükséges további intézkedések megtételére.

Újabb fejlesztés a „Depón”

A járási startmunka mezőgazdasági mintaprogram keretén belül egy 18 m2-es hűtőkamrával sikerült bővíteni a Fehértó Non-profit Kft. telephe­lyét. A panelekből készült építmény alkalmas a Konyhakertben termelt zöldségek hosszabb idejű eltárolására 0 és +5 oC között. A beruházás bruttó 3.473.450,- Ft vissza nem térintendő támogatásból valósult meg. Ehhez társult még a kiegészítő munkálatok díja, a betonozás és az áram­bekötés, amely összesen bruttó 432.930,- Ft volt, ebből 172.580,- Ft-ot kellett a Kft.-nek önerőből fizetnie.

Július utolsó napjaiban beadásra került a TOP-3.1.1-16 kódszámú, Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívásra „Belterületi kerékpárút építése Kunfehértón” című pályázatunk. Bízunk benne, hogy hamarosan a pozitív döntési értesítőről számolhatunk be olvasóinknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás