Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Országos szinten 2016-ban in­dult Uniós támogatással megva­lósuló projektről van szó, ami a tervek szerint egészen 2020-ig tart. A program általános célja a digitális írástudás javítása. A részletekről Madácsi Erzsébet, mentor számolt be.

A képzést Kunfehértón az EP- KINET Kft. tartja, a szükséges informatikai eszközöket is ők biztosítják. A kurzus keretén belül összesen 70.000 Ft érté­kű elméleti és gyakorlati okta­tás kapható térítésmentesen, az alábbi bontásban:

IKER 1. “Első lépések a digitá­lis világba”(35 óra)

IKER 2. “Önállóan haszná­lom az informatikai eszközö- met”(35 óra)

A résztvevők a számítógép használata mellett az okoste­lefon és a tablet kezelésével is megismerkednek.

Nálunk júniusban indult az el­ső turnus, 13 fővel. A jelenlegi csoportban 35 és 65 év közötti­ek vesznek részt, férfiak és nők vegyesen, de inkább az idősebb korosztály képviselteti magát.

A résztvevők nagyon lelkesek, izgatottan várnak minden al­kalmat, már a kezdés előtt egy órával a teremben szoktak len­ni és elkezdik összeszerelni a gépeket.

A képzés ténylegesen az ala­poktól kezd, így egészen a szá­mítógépek bekapcsolásától. A résztvevők, minden alkalom­mal kapnak házi feladatot. Aki­nek nincs lehetősége az ottho­ni gyakorlásra, a Gondozási Központban csinálhatja meg a feladatokat.

Az oktatás keretén belül a résztvevők annyi tudást szerez­hetnek, hogy egy ECDL vizs­gát is képesek lesznek letenni – tudtuk meg Madácsi Erzsébet, mentortól. Neki, mint a prog­ram mentorának a jelentkezők toborzásán túl az utókövetés is a feladata. Ezt elektronikus le­velezésen keresztül, illetve elé­gedettségi kérdőív segítségével fogja majd megtenni.

A képzés 2017. október 31-ig folytatódik, így továbbra is vár­ják a jelentkezőket!

hír: Kunfehértói Kalauz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás