Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

2013 nyarán zárta be kapuit a kunfehértói gyermekotthon, melynek egykori lakói hatá­rozták el egy találkozó meg­szervezését. Az ötletet felka­rolta Braun Tamás is, aki öt éven keresztül volt nevelő az otthonban, a találkozó lebo­nyolításában segítői Juhász Eszter és Vörösváczki Tünde voltak.

A facebook közösségi olda­lon kezdődött a szervezkedés és az egykori lakók felkutatá­sa. Végül körülbelül 250 érin­tett személyt sikerült elérni, akik közül a 2017. július 8- án, első alkalommal megszer­vezett találkozóra hetvenen tudtak eljönni az ország min­den pontjáról, de volt aki Svájcból vagy Németország­ból érkezett.

A nosztalgiázás keretében először meglátogat­ták a Gyermekotthon jelenleg üresen álló épületét, megte­kintették az egykori lakáso­kat. A tablók és az egykori tá­bori fényképek megnézésére is itt került sor. Ezt követő­en a Sporttábori konyha vár­ta vacsorával a társaságot (a messzebbről érkezők szállást is itt kaptak), ahol késő estig beszélgettek és osztották meg egymással az emlékeiket az egykori lakók és nevelők is.

  • Jó volt újra találkozni min­denkivel, egy kicsit újra gyer­meknek lenni együtt. Öröm­mel láttuk, hogy mindenkinek sikerült önállóan megállnia saját lábán és szívesen ismer­tük meg egymás családját is – mesélte Bóna Erika.

A találkozót a résztvevők hozzájárulásán túl adományo­zók is támogatták.

Svédáné Agócs Ella Ba­járól érkezett, aki 1968­1975 között volt az az ott­hon lakója. Mint mesélte: akkoriban csak lányok vol­tak ott, és úgy százan lehet­tek. Szép emlékekkel érke­zett a hétvégi találkozóra, szívesen gondol vissza ne­velőire: Pécsi Lászlónéra, Rajki Kornéliára, Rajki Vil- mosnéra. – Ők mindig sok türelemmel voltak a gyere­kek felé, és soha nem tet­tek kivételt senkivel. Min­denkit egyformán szerettek

  • tette hozzá Svédáné.

(forrás: baon.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás