Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Ha levelet kapunk a Microsofttól, hogy telepítsük a mellékletként küldött kritikus frissítést, olvasás és megnyitás nélkül töröljük a mailt (levelet)!
A Trustwave biztonsági cég fedezte fel azt a rosszindulatú kampányt, amely egy jól bevált módszert alkalmaz a felhasználók átverésére: egy e-mailben küldött álfrissítést. A melléklet formátuma egyébként jpg, de valójában egy végrehajtható fájlról van, amelyet ha futtatunk, további programokat tölt le, és végeredményben a Cyborg zsarolóprogrammal fertőzi meg a számítógépet. Ez aztán titkosítja a fájlokat és egy szöveges üzenetet jelenít meg, amely utasításokat tartalmaz arra vonatkozólag, hogy az áldozat hogyan kaphatja vissza az adatait. A váltságdíj nem kevés, 500 dollár értékű bitcoin. A legjobb védekezés a támadás ellen, ha nem nyitjuk meg az e-mailt és így nem indítjuk el a végrehajtható fájlt, egyébkén a Microsoft soha sem küld frissítést mailben!

Hír: Computerworld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MFP pályázatok

Időjárásállomás