Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Óvodánk Szülői Közössége, Dr. Lovászné Dr. Veres Adrienn kunfehértói gyógyszerészünk segítségével, illetve Huszárné Sztrinkó Annamária SZMK elnök közreműködésével sikeresen pályázott a Hungaropharma Zrt. „Együtt a helyi közösségekért 2018 ősz” című pályázatán és bruttó 750.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. Pályázatunk témája: TSMT-okosító torna a Mosolyvár Óvodában.

A TSMT (Tervezett SensoMotoros Tréning) egy pedagógiai módszer, mely változatos, sok tevékenységet felkínáló, fokozatosan nehezedő feladatsorok végzésével az idegrendszer szerveződését segíti. A foglalkozásokon használt eszközök emlékeztetnek a játszóterek világára (lejtők, hinták, bordásfalak, egyensúlyozó eszközök). A mozgásos játékok az egyensúlyrendszer számára nyújtanak ingereket, segítik az érzékelés, észlelés fejlődését, a testvázlat, a térbeli tájékozódás és a dominancia kialakulását. A tréningek folyamán javul a gyermekek koncentrációja, a figyelem irányíthatósága, a ritmusérzék és a motoros kreativitás. A mondókákkal, énekekkel kísért feladatvégzés során fejlődik a kommunikációjuk és az anyanyelvi készségeik.

A foglalkozások február óta zajlanak nálunk, 24 kisgyermek részvételével. Szuck Mónika, TSMT- terapeuta, nyelv- és beszédfejlesztő tanár minden szerdán érkezik hozzánk és 12 fős csoportokban foglalkozik a kicsikkel. A tornán játékosan okosodhatnak a kunfehértói gyerkőcök, melyet ők nagyon élveznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás