Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Az Országgyűlés elfogadta az „Egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról” szóló törvényjavaslatot, melynek 20. §-a szerint „mentesülhet a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2023. december 31-ig kérelmezi.” Az elfogadott törvénymódosítással a korábban 2020. december 31-éig rögzített határidő 2023. december 31-re módosul. Eddig a határidőig mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki kezdeményezi vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást. Mivel a határidő meghosszabbítása a kérelmezőre nézve kedvező szabályt állapít meg, ezért azt a már folyamatban lévő eljárásokban is alkalmazni kell.

A türelmi idő meghosszabbítása a házi vízigényt kielégítő és a mezőgazdasági öntözési célú fúrt kutakra egyaránt vonatkozik.

Kónya Tímea Renáta s.k.
jegyző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás