Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Őszt idéző kellemes időjárás fogadta Kunfehértón a sportcsarnoknál a falu Márton Napi felvonulására érkezőket. – tudtuk meg. Több százan indultak kézzel készített, egyedi lámpásaikkal az utcai felvonulásra, amely a Tájháznál ért véget. Itt színes programok fogadták a tömeget.
Lámpások
Az utcafronton kézműves vásár keretében mézeket és mézes dzsemeket, divatékszereket, házi savanyúságot, és a Nefelejcs Szakosított Otthon egyedi szőnyegeit, párnáit, dísztárgyait, táskáit lehetett megvásárolni. A Tájház udvarán felállított faházakban forró tea, libazsíros-lilahagymás kenyér, fahéjas-cukros sült alma, lekváros kenyér és sült tök várta a betérőket. A helyi önkormányzat támogatásával, a Kommunális Részleg dolgozóinak aktív közreműködésével, valamint a fehértói Vöröskereszt asszonyainak és falubeli önkéntes segítőknek köszönhető áldozatos munka jóvoltából mindenkinek jutottak finom falatok és ízletes italok. A kemencénél látványsütés keretében készült a kenyérlángos, mögötte hatalmas üstben illatozott a forralt bor.

A gyerekek legnagyobb örömére a szervezők több száz libafigurás „cukorkabatyut” rejtettek el a Tájház udvarának legeldugottabb pontjain, ilyen remek felvezetés után következett a lámpások szépségversenye. A három legszebb mécses külön díjazásban részesült, melyet Huszár Zoltán polgármester adott át a versenyzőknek, de természetesen minden nevezőnek jutott egy kis édesség.
Játékok
Az ovisok körjátékába lehetett ezt követően csatlakozni a legkisebbeknek, majd a helyi fiatal néptáncosok táncházukba bevontak minden jelenlévő korosztályt. A játékos sportvetélkedőn az óvodásoktól kezdve a felső tagozatosokig mérethették meg magukat a versenyezni vágyók, közben folyamatos „csokoládé-és cukoreső” jutalommal gazdagodhattak a gyermekek. Az udvari karámban három liba jelenléte is gondoskodott arról, hogy bőséges legyen a következő évünk.
Összeállította: Lunger Krisztina

One Response to Márton napi ünnep volt Kunfehértón

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás