Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Az ULV technológia rövid ismertetése: Egy benzin motoros generátor túlnyomással juttatja az irtószert a szórófejekhez, minek hatására apró cseppekre porlasztott hidegköd képződik, ezután a melegködhöz hasonlóan viselkedik.

Mindkét irtási módot egy nyitott platós autóról végezzük, mely az összes utcát bejárva, a lakott területet teljesen átfedve képes az egész település szúnyoggyérítését elvégezni. Az autó lassú sebességgel járja az utcákat, a szer pedig 50 méteres sugárban szétterül, ezért a kertek végében is kifejti hatását.

Az irtást minden esetben este 21 óra után végezzük, és legkésőbb a hajnali órákban fejezzük be. Ez legfőképpen a méhek védelme érdekében történik így, de más praktikus okai is vannak. A munkavégzéshez szélcsend szükséges, hogy a szálló cseppek lebegni tudjanak. Irtás előtt 48 órával a jegyzőt értesítjük, a méhészeket az önkormányzatnak kell kiértesíteni, hogy a méheket zárják be. Érdemes a lakosságot is kiértesíteni, mert az eljárás (főleg a melegköd) nagy zajjal és füsttel jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás