Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

A ”Határtalanul” program keretében az idén már másodszor hagyták el hazánk területét a hetedik osztályosok. Az áprilisi kiránduláshoz hasonlóan a balotaszállási és a kisszállási iskolák diákjai utaztak együtt. Természetesen most ősszel az elmúlt tanév hatodikosai élhettek a lehetőséggel.

Az úticél a horvát tengerpart, avagy Dalmácia volt. Minden felkeresett helynek volt magyar vonatkozása, így felidéztük a középkor híres királyait és eseményeit.

László, Kálmán, II. András, a fia IV. Béla és Nagy Lajos királyunk fontos alakjai Dalmácia történelmének. A várak, templomok, múzeumok, a végtelenül hangulatos óvárosok megtekintése mellett nagy örömünkre kétszer is tudtunk fürdeni a hihetetlenül tiszta vizű, csodálatosan kék Adriában…

Jártunk Károlyvárosban (Karlovac), Splitben, Trogirban, (Trau szigete, ahová IV. Béla menekült a tatárok elől) Sibenikben, Zárában (Zadar), s egy rövidke boszniai időzés után Dubrovnik látott minket vendégül.

A szállásunk egy különleges szépségű helyen, Omisban volt: a hatalmas sziklafalak és a tenger övezte kisváros mindannyiunk számára felejthetetlen…

Kunfehértó és Dubrovnik között kb. 1000 km a távolság, sokan még életükben nem voltak ilyen messze a szülői háztól.

Élményekkel feltöltődve, vidáman érkeztünk vissza Kunfehértóra.

Stammer József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás