Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

holdruta3 holdruta4Kunfehértó hatvanpár évében mindig is jellemző volt kisebb ügyek, tevékenységek köré szerveződött társaságok, szakkörök, csoportok működése. Ezen társaságok haszna a közösség életében mérhető: a hasonló érdeklődésű, elfoglaltságot kereső emberek hasznos kikapcsolódási lehetősége, ahol a befektetett munka maga az élmény, amellyel gyarapodnak és gyarapítják a falut is.

Lehet hobby, szabadidős tevékenység, alkotói munka, vagy zene, mind-mind olyan tevékenység, ahol az ember a többiekből merít és tanul. Az együttlét az alapja annak a folyamatnak, amely aztán közösségi élményt tud nyújtani.

Ezidáig a hasonló szerveződések mind-mind (kevés kivétellel) civil kezdeményezésű, formálisan nem behatárolt, szervezetileg nem hatékony társaságok voltak, ahol anyagi keret nem volt jelen a működéshez. Ezen próbált változtatni a HOLDRUTA TÁRSASÁG (amely nem tévesztendő össze a Holdruta Egyesülettel!) azzal, hogy  Együttműködést kezdeményezett a bácsalmási Szent László Határrendész Közhasznú Egyesülettel, amely 2003-óta sikeresen működik és végez aktív közösségi tevékenységet a térségben. Az egyesület keretében már több szakcsoport, szakosztály működik eredményesen. Az egyeztetések eredményeképpen megnyílt a lehetősége annak, hogy a kunfehértói szabadidős közösségek, civilek, alkotók tevékenységükhöz szakmai hátteret, pályázati forrásokat, valamint infrastrukturális hátteret is kapjanak.  Ezen Egyesület keretein belül így már összefogva és irányítva a helyi közösségek érdemi támogatást kapnak működésükhöz, amelyben Sarok Krisztián szakmai segítsége nyújt biztos hátteret.   Ide tartoznak:

holdruta5holdruta-Hagyományőrző csoport (Juhász-Vedresné Szabó Ibolya vezetésével, 06-20/217-6333)

-Alkotókör (Csesznák Veronika, 06-20/256-5106)

holdruta2-Motoros baráti kör (Juhász István, 06-20/458-5084 )

-Kiskun Citerazenekar (kapcsolattartó: Kovács Mihály, 06-20/563-4524)

holdruta3-Nordic Walking- csoport (Csillag Erzsébet, 06-70/452-5156 )

-Biciklis túrakör (Torma Tamás, 06-30/429-3632)

holdruta4-Nyugdíjas kultúrcsoport (Madácsi Erzsébet, 06-30/474-6830)

Az elmúlt időszakban több sikeres pályázat révén több, mint 400.000,-Ft-ot költhetett a Társaság eszközökre, alapanyagokra, rendezvényeken használható sátorra, jótékonykodásra és szervezhetett fellépéseket, kiállítást, társadalmi napot. A közeljövőben beindulnak a rendszeres programok, úgy, mint művészeti rajz-oktatás, festés, gyermekeknek alkotói-napok, amelyhez az Alkotókör részére speciális berendezést lett biztosítva: rajzbakok, rajztáblák, eszközök. A Hagyományőrzők lelkes felkészülésének köszönhetően táncműsorral, ahhoz varrt jelmezekkel, díszlettel örvendeztetnek meg mindenkit. A rendszeresen megrendezésre kerülő Falunapi és Szüreti napi eseményekből is részt vállalhat így bárki, akinek kedve van csatlakozni ezen kezdeményezésekhez.

Legutóbb (június 11-12) A Holdruta Társaság Társadalmi napot hirdetett, melynek keretében a horgásztavak hínármentesítése, környezetük rendbetétele történt meg, valamint gyermekek lelkes részvételével a Horgász Tanya épületének dekorációs festése. (3-as strandbejárat melletti épület) Ezen ingatlan Lakos Dénes, a Horgász Egyesület elnökének felügyelete és támogatása mellett épül-szépül újjá, teret adva a jövőben a Társaság rendezvényeinek.

A Társaság célja:

Együttműködésben gondolkodunk. Továbbra is várjuk – a teljességi igénye nélkül – azokat a bringásokat, motorosokat, citerásokat, túrázókat, fotósokat, alkotókat, táncosokat, stb., fiatalokat és idősebbeket, akik számára fontos az, hogy kedvelt tevékenységüket, szórakozásukat közösségben végezhessék, emellett gondolatuk, elképzelésük van arról, hogy mit szeretnének megvalósítani az előttünk álló időszakban. Most lehetőségünk nyílik érdemben tenni ezért!
Fontos az, hogy erőnkhöz mérten adjunk vissza annak a közösségnek, amelyben élünk.

Kérdéseikkel, elképzeléseikkel kapcsolatban mindenki bizalommal fordulhat a Társaság szervezeteinek felelőseihez. (lásd fent)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás