Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

  1. december 12-én, szombaton délután 3 órától vette kezdetét a Tájház udvarán Adventi Udvar rendezvényünk. Kunfehértó Község Önkormányzata jóvoltából Karácsonyi vásár, koncertek, és finomabbnál finomabb falatok vártak minden betérőt.D2H_3567

A Kommunális Részleg minden dolgozója és Daróczi Ida a Sporttáborból egész héten azon munkálkodtak, hogy szombat délutánra minden a helyére kerüljön. A Vöröskereszt asszonyai és önkéntes fiatalok kora reggeltől sütöttek-főztek, hogy elkészüljön a lekváros bukta, a főtt virsli, a kenyérlángos, a zsíros kenyér, és illatozzon a forró tea. A hagyományos mézeskalács és mézes puszedli sem maradhatott ki a sorból.
Kattints ide -> A fotógalériában még több képet találsz!

Fodor Gyula vezényletével ízletes forralt bort is lehetett kóstolni Huszár Ferenc üstjéből. Juhászné Ibolya és Juhász Benő a gesztenyesütő sátornál várták a vendégeket, Kállay István gesztenyesütője ismét remekül „izzott”. A Juhász házaspárt az óriási adventi koszorú és az udvari dekoráció elkészítéséért is köszönet illeti.

Babgulyás is készült, mely Huszár Zoltán polgármester jóvoltából, a tanyagondnoki szolgálat által került több otthonba kiszállításra, a laktató ételt pedig a Kunfehértói Motoros Baráti Kör aktív tagjai főzték. A faházakban nemcsak kínálás, hanem borház is fogadta a vendégeket, a Koch Borászat különlegességeivel lehetett megismerkedni. A vendégvárásban és abban, hogy mindenkinek jusson finom ételD2H_3540 és ital, nagy segítségünkre volt az első faházban: Hegyes Edina képviselőasszony és lánya, Piszman Zsófia, valamint Czagányné Móczár Gertrúd, az Általános Iskola igazgató asszonya. Törteli Anita és Gálné Becze Zita a könyvtárból a kemence melletti faházban segédkeztek, valamint a rendezvénysátor bejáratával szembeni faházban Kiskurgyis Tina, Sarok Zsófia védőnő, és Maruzsa Csilla kínálták a vendégsereget.

15:30-kor műsorral fogadták a vendégeket a Mosolyvár Óvoda ovisai, Harnóczi Erzsébet vezetésével. Ezt követően mindenki jutalmat kapott, aki kézzel készített díszével ékesítette a karácsonyfát. 17 órakor pontban kezdetét vette a koncertek sora, megérkezett Posztobányi László, felcsendült többek között a nagy sikerű „Dal a pálinkáról” is.  A koncert előtt átvehették díjaikat a mézeskalács-sütő verseny nevezettjei. 18 órakor Muzsikus Detty táncra és nótázásra invitált sok-sok gyermeket és szüleiket, interaktív gyermekműsora előtt átadásra kerültek a karácsonyi versíró verseny díjai is. Ekkor már a Télapó és Holle Anyó is D2H_3511megérkezett puttonyával a rendezvénysátorba. Detty nagysikerű programját követően minden gyermeknek jutott édesség a zsákból. 19 órakor zenélt a 5 NON BONDS, az ismert feldolgozásokat közösen dúdolta a közönség nagy része. Műsorukban karácsonyi dalokon kívül jól ismert slágerekre szórakozhattunk. Összegyűjtöttük a cipős doboz adományokat is, melyek tartalma rászoruló kisgyermekek arcára csal majd mosolyt karácsonykor. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki adományt hozott ilyen formában

Támogatóink: Ragadics Méhészet, Coop Halas Zrt., Sóstó Csárda Kiskunhalas, Illésné Italdiszkont, Pincebolt, 100 forintos bolt.

Összeállította: Lunger Krisztina

Közművelődési szakember

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás