Időkép a tóparton
Hulladék gyűjtés 2024
Archívum
Nemzeti Jogszabálytár
Nemzeti Jogszabálytár

Pár év múlva egészen megváltozik a táj a Fehértó körül a horgászok nagy örömére, hiszen a kedvenc időtöltésük közben végre árnyékba húzódhatnak majd.

– Még a tavasz folyamán ajánlott fel a Füzes pusztai Szemerédi Kertészet 100 darab facsemetét a Kunfehértói „Előre” Horgász Egyesület részére. A kialakult járványhelyzet és lezárások miatt akkor nem tudtuk a kiültetésüket végrehajtani. A 70 tő juhar- és 30 tő berkenyét csütörtökön reggel kezdtük el kihelyezni a tervezett helyükre a horgásztó körül, ebben az egyesület segítségére voltak a Fehértó Nonprofit Kft. munkatársai – mondta el Monda Tamás tógazda, aki elárulta azt is, hamarosan Harkakötönyből érkezik 4 mázsa 3 nyaras ponty, ezen kívül a saját nevelésű halaikat is minden hétvégén rendszeresen telepítik a tavakba. Ebben az évben eddig 370 kg 3 nyaras ponty került át a fürdőtóba, amelyeket 80dkg-ról átlag 2 kg-ra sikerült hizlalni az egyesület saját nevelőtavában.

– A tó egyre népszerűbb a halasi és jánoshalmi horgászok körében, de érkeznek jóval távolabbról is napijegyes horgászok. A fásítással az ő kedvükben is akarunk járni, de persze a hazai pecások is örülnek mindennek, amivel előrébb haladhatunk és vonzóbbá, élhetőbbé tehetjük a vizet és a környezetét – tudatta Monda Tamás.

Hír és kép : halasinfo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Időkép a főutcán
MFP pályázatok

Időjárásállomás